۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۱، ۱۲:۰۹

اخبار میراث فرهنگی/

خانه مجتهدی‌ها به موزه دفاع مقدس تبدیل می‌شود

خانه مجتهدی‌ها به موزه دفاع مقدس تبدیل می‌شود

تبریز – خبرگزاری مهر: رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری آذربایجان‌شرقی اعلام کرد: با پایان مرمت خانه تاریخی مجتهدی ها، موزه دفاع مقدس در این بنا راه اندازی می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر ، تراب محمدی افزود: این اقدام به‌منظور حفظ ارزش‌های دفاع مقدس و آشنایی هرچه بیشتر نسل جوان با رشادت‌ها و جان‌فشانی‌های رزمندگان این استان انجام خواهد شد.

وی تصریح کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های صورت‌گرفته خانه مجتهدی‌های شهر تبریز که در مقابل استانداری قرار دارد، به موزه دفاع مقدس تبدیل خواهد شد.

رئیس میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با اشاره به اقدامات مرمتی صورت گرفته در خانه مجتهدی ها، اظهار داشت: استحکام بخشی، جمع آوری تیرهای فرسوده سقف، مرمت نقاشی ها، قطاربندی و گچ بری اتاق طنبی و بازسازی دیوارهای زیر زمین بخشی از عملیات مرمت به شمار می رود.

وی خانه مجتهدى‌هاى تبریز را از جمله بناهاى مسکونى دوره قاجار معرفی کرد و گفت: معماری و نقاشی این مجموعه دو هزار مترمربعی متعلق به دوره زندیه و قاجار بوده و از دو ساختمان شمالی و جنوبی تشکیل شده که دالانی این دو ساختمان را به یکدیگر متصل می کند.

کارگاه های صنایع دستی به سمت توسعه صنعت بسته بندی سوق داده می شوند
  
رییس شورای فنی صنایع دستی آذربایجان شرقی  با تاکید بر لزوم فعالیت در زمینه بسته بندی، اظهار داشت: کارگاه های صنایع دستی استان به سمت توسعه صنعت بسته بندی سوق داده می شوند.

تراب محمدی در حاشیه بازدید از  کارگاه آموزشی نمایشگاه سفال تبریز   افزود: با وجود آنکه  بسته بندی در دنیا در زمینه تمام کالاهای تولیدی حرف اول را می زند، متاسفانه ما در کشورمان و به خصوص در آذربایجان شرقی در این صنعت مشکلات بسیاری داریم.

وی با بیان اینکه در صنعت بسته بندی کم کاری شده، تصریح کرد: به شرط جا افتادن و راه افتادن این صنعت در استان می توانیم یک سفال زیبا را به جای 100 هزار تومان به قیمت اصلی آن و مبلغ یک میلیون تومان عرضه و صادر کنیم.

محمدی تصریح کرد: سفال تولیدی آذربایجان شرقی که بسیار خلاقانه و منحصر به فرد تولید می شود، با عرضه در داخل ظرف و بسته ای که شایسته این هنر نیست، قابلیت و بسیاری از ویژگی های خود را برای عرضه مناسب از دست می دهد.

صادرات انبوه سفال تبریز در گرو کم شدن هزینه های تولید آن  است 
هنرمند و سفالگر تبریزی تاکید کرد: هزینه بالای تولید سفال تبریز از جمله هزینه  تهیه گل(خاک ) سفید در صادرات سفال تبریز نقش مهمی داشته و تولید انبوه و صادرات این آثار را محدود می کند.

سید علی سید جعفری با اشاره به نحوه تهیه گل (خاک )سفید در آذربایجان شرقی تشریح کرد: خاک سفید در میان دیگر خاک ها از ارزش بالایی برخوردار بوده و قیمت تمام شده گل سفید به دلیل تهیه آن به روش سنتی برای هنرمندان بالا است.
 
وی گفت: این هزینه در مراحل مختلف تهیه گل(خاک ) افزایش یافته و هنرمندان را در بحث تولید انبوه دچار مشکل می کند.
 
جعفری با تاکید بر پر رنگ تر بودن نقش حمایتی سازمان میراث فرهنگی استان نسبت به دیگر نهاد های دولتی تصریح کرد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان با ارائه برخی راهکار ها و حمایت ها برای کاهش هزینه تهیه گل سفالگران و تصرف انحصار تهیه گل سفید و تهیه آن به شیوه صنعتی، هنرمندان را از نظر اقتصادی، اشتغالزایی و ساماندهی حمایت کند.
 
این هنرمند سفالگر با اشاره به جایگاه سفال تبریز در میان کشورهای مختلف جهان افزود: کشورهای شرجی دنیا همچون انگلستان و کشورهای همسایه آن از بهترین مشتریان سفال فیروزه ای آذربایجان هستند که با ساماندهی هنرمندان و اختصاص حوزه خاص برای صادرات، این هنر ناب و بومی در سایه حمایت ها می تواند در دنیا خوش بدرخشد.
کد خبر 1596704

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha